Siatka do mięs

Seria A

  • do pakowania gotowanych mięs ( szynka, kiełbasy)
  • zapewnia spójny wygląd produktów
  • wykonana z bawełny lub przędzy poliestrowej i naturalnej gumy spożywczej

m2: 8 – 28
Średnica: 70 – 250 mm
Długości: 50 m, 100 m, luzem w kartonie
Kolory: biały, czerwony/biały, czerwony
odpornośc na gorąc: 120°C
Typ:
standardowy: 5 szwów
ekstra: 3 szwy (dla zwiększonej trwałości)
super: 2 szwy (dla ekstra wytrzymałości)

 

Seria B

  • do pakowania mięs pieczonych ( indyk, kurczak, wołowina)
  • technologia produkcji siatki zezwala na użycie  podczas pieczenia w bardzo wysokich temperaturach
  • wykonana z bawełny lub przędzy poliestrowej i naturalnej gumy spożywczej

m2: 8 – 28
Średnica: 70 – 250 mm
Długości: 50 m, 100 m, luzem w kartonie
Kolory: biały, czerwony/biały, czerwony, czarny
odpornośc na gorąc: 250°C
Typ:
standardowy: 5 szwów
ekstra: 3 szwy (dla zwiększonej trwałości)
super: 2 szwy (dla ekstra wytrzymałości)

 

Seria C

  • do pakowania mięs wędzonych ( szynka, bekon itp.)
  • aby zapewnić wytrzymałość, trwałość i lepsze warunki wędzenie produktu wykorzystujemy monofilament podczas procesu tkania naszej siatki
  • zastosowana technologia podnosi wygląd i estetykę Twojego produktu poprzez nadanie wyglądu równomiernej tekstury
  • wykonana z bawełny lub przędzy poliestrowej i naturalnej gumy spożywczej

m2: 8 – 28
Średnica: 70 – 250 mm
Długości: 50 m, 100 m, luzem w kartonie
Kolory: biały, czerwony/biały, czerwony
odpornośc na gorąc: 100°C
Typ:
standardowy: 5 szwów
ekstra: 3 szwy (dla zwiększonej trwałości)
super: 2 szwy (dla ekstra wytrzymałości)

 

Siatka elastyczna

  • głównie używana w procesie przetwarzania kurczaka, indyka, ale także do pakowania szparagów, kwiatów itp.
  • wykonana z bawełny lub przędzy poliestrowej i naturalnej gumy spożywczej

Typ: 1 – 3 nici gumowe
Długości: 4,5 – 18 cm.
Pakowanie: luzem w opakowaniach lub w pakietach po 50 szt.
Kolory: biały, czerwony
Odporność na gorąc: 250°C.

 

Seria mikro-splotu

  • odpowiednia do pakowania mięs gotowanych , wędzonych ( szynka, bekon), mięs pieczonych ( kurczak, indyk, wołowina)
  • produkty z mikro-splotu zapewniają najwyższe wykonanie podczas procesu wiązania pod ciśnieniem oraz kiedy chcemy otrzymać spójny wizualnie wzór. Specjalnie zaprojektowana siatka do łatwego ściągania z mięs, gdzie siatka i mięso wchodzą ze sobą w bezpośredni kontakt. Odpowiedni produkt do pakowania mięs pieczonych i gotowanych
  • siatka wykonana z bawełny lub przędzy poliestrowej i naturalnej gumy spożywczej

m2: 32 – 48
Średnica: 110 – 275 mm
Długości: 100 m, luzem w kartonach, duże szpule
Kolory: biały, czerwony/biały, czerwony, czarny
Odporność na gorąc: 250°C
Typy:
ekonomiczny: dobre rezultaty przez oszczędność pieniędzy.
ekstra: idealny stosunek jakości do kosztów
plus i delux: dla znakomitych rezultatów

 

Seria Pesante

  • do pakowania mięs gotowanych i pieczonych ( kurczak, indyk, wołowina)
  • siatka wzmocniona, która zapewnia dodatkową stabilność produktu
  • parametry techniczne zbliżone do serii A i B z dodatkową podwójną gumą i podwójną stebnówką użytą na brzegach

m2: 12 – 28
Średnica: 90 – 250 mm
Długości: 50 m, luzem w kartonach,
Kolory: biały, czerwony i czarny (możliwość połączenia dwóch kolorów).
Odporność na gorąc: 250°C

 

Seria S i STS

  • siatka do pakowania salami
  • główną charakterystyką produktu jest jego niska waga i rzadki kwadratowy splot, co umożliwia zobaczenie pięknej faktury produktu
  • seria S i STS jest wykonana z bawełny lub przędzy poliestrowej i naturalnej gumy spożywczej

m2: 4 – 8
Średnica: 90 – 280 mm
Długości: 200 m, (inne rozmiary na zamówienie).
Kolor: biały

 

Seria E

  • siatka do pakowania mięs gotowanych i pieczonych
  • seria E to produkt innowacyjny ze sprężystością zarówno pionową, jak i poziomą w celu zapewnienia bardziej spójnego wyglądu waszych mięs
  • wykonana z przędzy poliestrowej i naturalnej gumy spożywczej

m2: 16
Średnica: 60 – 90 mm
Pakowanie: luzem w kartonach
Kolor: biały
Odporność na gorąc: 250°C

 

Seria Stock Fil

  • odpowiednia do pakowania mięs wędzonych
  • siatka pokrywa różnego rodzaju niedoskonałości
  • ten unikalny produkt ustabilizuje waszą szynkę w razie jakiegokolwiek upadku, czy uszkodzenia. Produkt ten eliminuje potrzebę użycia folii kolagenowej podczas przetwarzania
  • pozwala zachować odpowiednie nawilżenie produktu, uwydatnia teksturę oraz zapewnia doskonałą jakość wędzenia

Średnica: 90 – 300 mm.
Długości: 100 m, luzem w kartonach.
Kolory: biały, czerwony/biały, beżowy/biały i brązowy/biały
Odporność na gorąc: 100°C.

Galeria produktów